tiistai 28. maaliskuuta 2017

Ensimmäinen koulupäivä

Maanantai aamuna lähdimme jännittyneinä ja kylläisinä hotellilta kohti bussipysäkkiä. Hotellin ulkopuolella meitä oli vastassa Slovakialaisen yhteistyökoulumme englanninopettaja Božidara ja bussimme koululle lähti 8,15. Koululla meitä odotti vanha ja sokkeloinen mutta silti mukavan tuntuinen rakennuskompleksi.
Taideteoksia koululta.

 Aluksi koulun rehtori piti meille tervetuliaispuheen jonka Božidara tulkkasi englanniksi, tämän jälkeen lähdimme tutustumaan muuhun kouluun. Luokkia kierrellessämme huomasimme että teorialuokat/luokkahuoneet erosivat omistamme sisustukseltaan ja ominaistuoksultaan melko lailla. Törmäsimme myös lahdessa vierailleisiin slovakialaisiin opiskelijoihin, tutustuimme koulun ruokalaan ennen puutyösaleihin menoa. Saleihin päästyämme saimme pian huomata että siellä on paljon enemmän tilaa kuin omalla koulullamme. Kun astuimme konesaliin valahdimme kateudessa vihreäksi koska heillä oli paljon isommat höylät, sorvit ja lautashiomakoneet kuin meillä suomessa. Oli myöskin huomattavaa että meillä salpauksessa on sikäli uudempia/modernimpia työkoneita kuin täällä. Tutustumisen jälkeen menimme syömää koulun ruokalaan jossa oli ruokana friteerattuja juustopihvejä, kermaviilikastiketta ja paistettuja perunoita. Ruoan jälkeen lähdimme bussilla Božidaran johdolla kohti Zvolenin keskustaa.

Sieltä erkaannuimme pieniksi ryhmiksi ja lähdimme omille reiteillemme, toiset hotellille ja toiset kauppaan. Kun kaikki olivat paĺanneet hotellille osa alkoi pelata korttia ja osa kirjoitella tänne uutta blogipäivitystä. Illalla tytöt jäivät hotellille syömään ja pojat lähtivät syömään Altsohl nimiseen paikallisten suosimaan ravintolan perinteistä Slovakialaista ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti