torstai 30. maaliskuuta 2017

TurboCADia ja uusia tuttavuuksia

Keskiviikko aamuna tavalliseen tapaan heräsimme, söimme aamupalaa ja lähdimme bussilla koululle kahta rohkeaa miestä lukuun ottamatta, jotka kävelivät kouluun.

Koulussa oli tehtävänä oppia käyttämään meille vierasta TurboCAD-mallinnusohjelmaa. Kaikille meistä suomalaisista jaettiin slovakialainen pari jonka tehtävänä olisi tulkata ohjelmaa meidän helpotukseksemme.
Homma lähti käyntiin ohjelmia availlessa ja nimilappuja tehdessä. Aluksi meille jaettiin paperit, jossa oli geometrinen kuvio joka meidän piti itse tietokoneella piirtää.

 Sen jälkeen aloimme piirtää jakkaroita, joita alamme tällä viikolla rakentamaan.
Edeltä mainitun harjoittelukuvion antamilla eväillä piti siis saada jakkaran piirustukset kokoon, ohjelma oli aluksi sikäli haastava ainakin suurimalle osalle meistä koska osalla ei ole aiempaa kokemusta ja ohjelman käyttö oli jonkun verran erilaista meille tutummasta solidworksista.

 Ohjelmasta meistä kokeneimmatkin piirtäjät olivat samaa mieltä, että ohjelmassa oli hyviäkin ominaisuuksia kuten hyvin määritetyt pikanäppäimet.
Slovakialaiset auttoivat meitä mielellään ja tuntuivat osaavan ohjelman jo melko hyvin. Kaikesta avusta huolimatta oli meillä erinäisiä ongelmia ja samojen virheiden teko tuotti pienimuotoista turhautumista itse kullakin.

Piirtämisen lisäksi koulun aikataulu oli meille kovin eriskummallinen, sillä taukoja oli hyvinkin tiuhaa tahtia ja ruokatauko oli aika lyhykäinen. Itse luokassa rankan työnteon ohella esimerkiksi Jere viihdytti slovakialaisia suomenkielen erikoisuuksilla.
"Kokko, kokoo koko kokko kokoon! Koko kokkoko? Koko kokko. Kokooko Kokko koko kokon? Kokko kokoo koko kokon."

Päivän edetessä lievää edistystä tapahtui itse kullakin ja saimme piirustukset valmiiksi. Varmastikkin päivä oli kaikille antoisa omalla tavallaan ja hyvää vaihtelua aikaisemmin pitkälti käveltyihin päiviin.
Koneella istuskelu koulun jälkeen ajoi aamuisen kaksikon myöskin kävelemään takaisin hotellille. Hotellille paluun jälkeen päivä sujui aika yleiseen tapaan kaupoissa käynnillä, kävelyllä ja korttipeleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti