maanantai 27. maaliskuuta 2017

Taidekatsaus

Tänään, sunnuntai aamuna heräsimme ikkunoista sisään tulvivaan auringonvaloon. Aamu oli kaunis, mutta vähän viileä. Söimme hotellin ravintolassa herkullisen aamupalan ja yllätyimme, kun siellä oli eräs suomalainen naisopettaja, joka kertoi että hän menee oppilaidensa kanssa Zvolenin yliopistoon tutustumaan. Siirsimme myös kellomme kesäaikaan ja pelasimme porukalla korttia.
Puolelta päivin lähdimme kävelemään porukalla Zvolenin valoisia katuteitä pitkin vanhalle linnalle, mikä piti sisällään vanhaa, mutta todella upeaa taidetta, jotka kertoivat tarinoita menneistä tapahtumista.
Sisäänpääsy oli halpa ja oppaat olivat ystävällisiä. Kuvien ottamisesta piti maksaa pari euroa, ja vain yksi joukosta sai ottaa kuvia, päätimme että Eemeli ottaisi kuvat, ja kuviahan tulikin jos jonkunnäköistä.
Linnassa oli todella paljon pienistä tauluista isoihin seinän korkuisiin ja puoli seinää leveihin tauluihin, sekä siellä oli myös paljon veistoksia pikkuisista suuriin veistoksiin.
Linnan monista huoneista parhaiten jäi mieleen huone, jonka katto oli täytetty kymmenillä saman kokoisilla tauluilla, joissa oli ihmisten kuvia, jotka oli maalattu kauan sitten, kertoo Marianne.
Kun pitkän kierroksen jälkeen lähdimme pois linnalta, kävelimme eräälle puistolle, siellä oli pätkä junaradan kiskoa, minkä päällä oli vanhoja sotajunan vaunuja ja ne oli iso maalattu maastokuvioon.
Tämän jälkeen kävelimme kaupan kautta takaisin hotellille.
Hotellilla söimme ruuan, jonka jälkeen hengailimme huoneillamme, ja nyt menemme nukkumaan, huomenna on ensimmäinen koulupäivä, vähän jännittää.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti