lauantai 8. huhtikuuta 2017

Going to home

Perjantainen aamu lähti hiukan aikaisemmi käyntiin, koska yhdellä meistä oli vielä hieman pakattavaa. Aamupalalle juoksentelimme taas omaan tahtiin, jossa oli ehkä hiukan haikea meininki lähdön takia.
Koululle menemisen suoritimme linja-autolla, koska ulkona satoi hieman vettä ja oli todella kylmä verrattuna muihin aamuihin. Koululla meitä odotti puheita eri opettajilta ja rehtorilta, ja tietysti kauhea määrä lahjoja. Puheiden jälkeen menimme keräämään jakkaroidemme osat työsalista ja suojaimet taukotilasta laukkuihimme. Saimme kyydin Hotel Frankoon koululta kymmenen aikoihin. Rupesimme vielä tekemään viimeisiä pakkauksia, mutta ilman ongelmiahan ei voi ikinä selvitä. Kun punnitsimme laukkumme respasta lainatulla puntarilla huomasimme, että laukkumme ovat ylipainoisia emmekä halua maksaa ylimääräistä ylipainosta. Hetken mietinnän jälkeen otimme kaikki laukut aulaan vierekkäin ja rupesimme jakamaan tavaroita niin että kenenkään laukku ei menisi yli rajan. Saimme tavarat jaettua onneksemme. Pelailimme vielä hetken korttia, koska meillä oli hetki aikaan ennen yhtätoista jolloin piti huoneet palauttaa.

Palautettuamme huoneet rupesimme kävelemään linja-autoasemaa kohti, sinne päästyämme osa meistä kävi hakemassa Lidlistä matka eväitä.

Bussi matka Bratislavaan meni melkein kaikilla nukkuen, joka nopeutti matkaa todella paljon.

Bratislavassa odottelimme noin tunnin seuraavaa bussia, joka veisi meidät Wieniin. Tunti meni nopeasti syöden ja juoden, jotain pientä. Matka Wieniin oli todella hieno jälleen kerran, maisemat siellä ovat todella kauniit ja ihailimme tuulivoimaloita matkalla, joita oli varmaan 100. Wienin lentokentällä veimme laukut pois ja menimme turva tarkastuksen läpi. Meillä oli jonkin verran aikaa ja nälkä alkoi olemaan, joten menimme syömään yhteen ravintolaan josta löytyi tulisia ruokia seisovastapöydästä. Ruoka oli todella hyvää. Vielä oli hetki aikaa, joten kiertelimme kentällä hetken ja sitten menimme koneeseen, jossa hämmästyimme kun lentoemännät sanoivat tervetuloa ja moi koska olin niin outoa kuulla suomea muitten suusta. Lennon aikana näimme todella kivoja värimaailmoja auringon tekemänä.

Pienen töyssytyksen jälkeen olimmekin jo Suomessa. Olimme sen verran myöhässä aikataulusta, että emme kerenneet ensimmäiseen Lahteen menevään bussiin. Seuraava lähti 00.15, jolla pääsimme mukavasti Lahteen jossa jo jokaisen kyydit eteenpäin odottivat. Purimme vielä vähän tavaroita koska sekoitimme tavaroitamme toistemme laukkuihin, niin jokainen sai omansa ja lähdimme kotejamme kohti.

Jäämme odottamaan seuraavaa kertaa innolla. Kiitos kaikille mukana olleille, huoltajille ja kaikille muille tukijoille.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti