keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Tänään aamulla heräsimme kaikki jälleen kerran ja suureksi yllätykseksi menimme myöskin aamupalalle jälleen kerran. Sen jälkeen menimme kouluun bussilla ja joimme koululla aamukahvit. Koululla olimme jo ehtineet vaihtaa työvaatteet päällemme, kun meille kerrottiin, että niitä ei tänään tarvita, jotenka vaatteet tuli vaihdettu kahdesti. Tänään koulussa emme olleetkaan työsalissa, vaan olimme jossain luultavimmin kuvataiteen luokassa. Päivän ohjelma piti sisällään pyrografiaa, elikkä toisin sanoen piirsimme polttokynällä jakkaroittemme istuinlevyihin kuvioita.


Homma lähti käyntiin siitä, että valittiin valmiista kuvioista mitä itse kukin halusi tehdä jakkaraansa.
Sen jälkeen niiden kokoa piti muuttaa Photoshopilla ja tulostaa. Tulostetuilla kuvilla piirsimme kuvion jakkaraan siten, että teippasimme kuvan ja jonkun mysteerisen mustan paperin, joka jätti jäljen, kun sen toiselle puolelle piirsi istuimen pintaan.

Tämän jälkeen poltimme ääriviivoja myöten polttokynällä kuviot. Itse kuvion piirtäminen ei ollut haaste eikä mikään, mutta sen polttaminen oli kärsivällisyyttä vaativaa hyvin suuressa määrin.

Työ oli sikäli mielekästä ja lopputulokseen sai olla kyllä tyytyväinen itse kukin, sillä kaikilla näytti olevan komeita istuimia.

Vähän ruokailun jälkeen kaikki olivat valmiita kuvioittensa kanssa ja vuorossa oli viimeistely eli hionta ja öljyäminen. Tänään laitoimme ensimmäisen kerroksen öljyä jakkaroitten pintaan.
Koulupäivä tänään olikin sillä taputeltu. Juuri kun menimme hakemaan tavaroitamme ja olimme lähdössä bussille, niin alkoikin satamaan aivan urakalla. Virkistävän sateen kastelemina menimme takaisin hotellille ja hieman saapumisemme jälkeen sade totta kai lakkasi.

Pian osa pojista lähti käymään kaupassa ja Konsta osti vihdoin ja viimein kengät joita hän oli kuolannut jo melko pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti